Ma gandesc uneori cum reusesc tari cu resurse enorme sa fie sarace, Rusia are foarte mult petrol si gaze naturale cu toate astea oamenii din aceasta tara sunt destul de saraci, chinezii au extrem de multe resurse de la portelan la petrol, au devenit cel mai mare producator, tot degeaba sunt si ei saraci. Si la fel si cu energia electrica, este un bun care il numai unii ieftin pentru altii este scump.
Si de la energie sarim la consumatori si implicit la gadgeturi. Se observa in ultimii ani, o explozie a produselor electronice pe piata, sunt to mai multe gagdgeturi, tot mai multe lucruri care le poti avea in casa si care bineinteles iti consuma curentul, si mai presus de toate necesita si grija reincarcarii, pentru ca acum majoritatea gadgeturilor sunt portabile si ca atare trebuie la sfarsit de zi sa vii acasa si sa le pui la incarcat.
Oricum sunt pana la urma toate mari consumatoare de curent electric. Eu unul sunt un fan al acumulatorilor pe celule solare. Dar ca orice sipozitiv au si ele problemele lor. Celulele solare devin mai putin eficiente la temperaturi mai ridicate si instalatorii incearcÄ sa ofere o buna ventilatie in spatele panourilor solare. Unele modele recente de panouri solare includ concentratoare, in care lumina este concentrata de lentile sau oglinzi pe o serie de celule mici.Acest lucru permite utilizarea de celule, cu un cost ridicat pe unitatea de suprafata (cum ar fi arseniura de galiu), intr-un mod eficient.
In functie de constructii, panourile fotovoltaice pot produce electricitate dintr-o gama de frecvente de lumina, dar de obicei nu pot acoperi intreaga gama solara (in special, razele ultraviolete, infrarosii si lumina scazua sau difuza). Prin urmare, o mare parte din energia solara este irosita de panouri solare, iar acestea pot oferi randamente mult mai mari daca sunt iluminate cu lumina monocromatica. Prin urmare, un alt concept de design este de a imparti lumina in intervale de lungimi de unda diferite si conduce grinzile pe celule diferite reglate la aceste zone .
Acest lucru a fost proiectat pentru a fi capabil sa creasca eficienta cu 50%.In prezent, cel mai bine a atins rata de conversie lumina soarelui (eficienta panou solar) este de aproximativ 21% în produse comerciale, de obicei mai mici decât cele cu eficienta în celulele lor de izolare. Metoda cea mai buna pentru a atinge acest deziderat este si una foarte ieftina cel putin in cazul nostru. Putem profita de programul casa verde 2012, avem astfel ocazia de folosi :centrala pe lemne, pompa caldura, panouri radiante aproape gratis.
Aceste dispozitive ne permit sa incalzim apa din locuinta fara a mai apela la reteaua clasica de termoficare, ci folosindu-ne ori de deseuri care oricum stricau calitatea pamantului, ori de energie care este practic infinita si anume cea solara. Principiul de functionare al panourilor solare este relativ simplu.
Tuburile din componenta panourilor solare capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica. Apa din tubul interior se incalzeste in urma acestui proces. Pe masura ce apa se incalzeste, ii scade desitatea. Apa incalzita in tubul solar se ridica in rezervorul de acumulare al panoului solar si este inlocuita progresiv de un volum echivalent de apa rece. Procesul se repeta si apa rece ajunsa in rezervorul de acumulare va fi incalzita din nou.
Tags: centrala pe lemne, centrala lemne
No comments:
Post a Comment