Wednesday 18 April 2012

Asigura caldura casei pentru la iarna

Daca intentionezi sa aduci unele imbunatatiri in ceea ce priveste confortul termic al casei sau apartamentului tau, perioada de primavara-vara este cea mai potrivita pentru inceperea unui asemenea proiect. De regula imbunatarile despre care vorbim se refera la locuintele care au o anumita vechime si care in perioada de timp in care au fost construite nu erau avute in vedere anumite imbunatatiri legate de asigurarea unei protectii termice adecvate atat in timpul anotimpului rece cat si pe timpul verii.

Chiar daca aceste locuinte prezinta un grad sporit de siguranta din punct de vedere al constructiei in sine, avand fundatii solide si o structura generala de rezistenta de buna calitate, ele sunt deficitare la capitolul confort termic. In general incalzirea a fost proiectata prin utilizarea racordarii la un sistem centralizat de energie termica prin folosirea individuala a radiatoarelor din fonta dispuse in camerele de locuit, sau in unele cazuri prin utilizarea unor centrale proprii pe gaz care alimenteaza mai multe apartamente din cladirea respectiva.

Oricare dintre aceste solutii este deja depasita din punct de vedere economic, costurile fiind deja mult peste puterea de suportabiliate a locatarilor, iar randamentul foarte scazut. Ca o cerinta stringenta atat din punctul de vedere al pretului cat si a randamentului unor astfel de solutii de incalzire, este inlocuirea lor cu sisteme incalzire performante si cu adevarat profitabile.

Noile solutii incalzire, se vor putea integra extrem de rapid si cu o interventia minima din punct de vedere al deranjului asupra spatiului de locuit, chiar daca pentru cateva zile camera in care se face montajul nu va putea fi utilizata. Ne referim aici la incalzirea in pardoseala, care pentru moment reprezinta cea mai rentabila si eficienta solutie pentru orice spatiu de locuit si chiar pentru alte locatii cum ar fi birourile pentru diverse servicii oferite populatiei, sediile si spatiile adiacente ale institutiilor de invatamant (scoli, licee, sali de sport, universitati, gradinite sau crese, centre de reablitare, centre de plasament, etc.) care pot beneficia din plin de aceaste solutii incalzire moderne.

In fapt intreaga instalatie de incalzire pardoseala, va fi practic invizibila, fiind mascata complet sub pardoseaua incaperilor si putand fi acoperita cu orice material de decorare al pardoselei, exact asa cum isi doreste propietarul, sau cum o impune in mod practic locatia in cauza. Odata cu instalarea unor astfel de sisteme incalzire, se vor elimina complet radiatoarele si toata reteaua de tevi de tur si retur a agentului termic care alimentau aceste radiatoare. Eliminarea lor va aduce un plus de spatiu si estetica in zona ferestrelor, putandu-se in acest mod folosi intr-o maniera mai utila spatiul din imediata vecinatate a ferestrei.

Eficienta unui astfel de sistem de incalzire pardoseala, se va putea resimti chiar de la prima sa utilizare, cand veti putea constata ca locurile din casa cel mai des frecventate vor beneficia de un aport suplimentar de caldura, fara a fi nevoie sa mariti puterea de incalzire in apartament. Cum se explica acest fapt ? Foarte simplu, si asta datorita unui principiu elementar al fizicii, care demonstreaza in fapt cum aerul cald radiat de o sursa punctiforma va fi diretionat catre zona superioara a camerei si abia apoi se va raspandi in intreaga incinta. Acest lucru de petrece atunci cand folosim pentru incalzire radiatoarele clasice din otel sau fonta, cand aerul cald radiat va incalzi intai zona tavanului si abia apoi va ajunge in spatiul pe care il utilizam efectiv in interiorul casei noastre.

Pentru a putea beneficia de cea mai buna oferta pentru trecerea la incalzirea in pardoseala, cel mai bun lucru este sa cautati cu ajutorul internetului, solutii de incalzire pardoseala preturi, unde veti putea primi si o consultanta profesionista din partea tehnicienilor din acest domeniu.


incalzire pardoseala preturi, solutii incalzire

No comments:

Post a Comment