Wednesday 11 April 2012

Prioritate zero - siguranta

Este foarte probabil ca cel putin o data sa fi avut neplaceri cu instalatia electrica, mai ales atunci cand in anumite momente aparatura electrica care este conectata simultan la reateua de alimentare sa depaseasca capacitatea sa proiectata din punct de vedere al amperajului cumulat. Mai exista si alte situatii care pot conduce la disfunctionalitati, iar acestea se regasesc frecvent in utilizarea unor aparate care prezinta defectiuni proprii, sau echipamentele de conectare - prizele, comutatoarele sau prelugitoarele sunt defecte si pot da nastere la ceea ce in mod comun se numeste scurt-circuitul electric.

In cazul scurt-circuitului electric, prima componenta care trebuie sa actioneze pentru a elimina din circuit traseul electric care a suferit o supraincarcare, este siguranta electrica a panoului cu sigurante. Daca aceasta nu este bine calibrata si dimensionata la o valoare care sa suporte amperajul solicitat in retea, se pot naste probleme serioase in instalatie, care pot ajunge chiar si pana la declansarea unui incendiu.

Cum nimeni nu isi doreste asemenea evenimente in propria locuinta sau in locul unde are deschisa o afacere, verificarea si eventualele interventii se vor face prin solicitarea unui electrician bucuresti, care va fi in masura sa acorde asistenta potrivita si calificata pentru astfel de instalatii.

Abordarea complet gresita prin care se fac interventii asupra instalatiilor electrice de catre persoane fara calificare, trebuie eliminata pentru siguranta dumneavoastra. Nu incercati niciodata o astfel de manopera de unul singur sau cu ajutorul unei persoane binevoitoare. Niciun cost nu este prea mare, iar linistea folosirii unei instalatii in buna stare de functionare nu o poate asigura decat un electrician bucuresti, care prin calificarea sa poate interveni si consilia pentru alegerea celei mai bune solutii indiferent de situatia care se prezinta la fata locului.

Este important pentru familia dumneavoastra de a utiliza o instalatie electrica protejata din toate punctele de vedere. Toate traseele electrice, elementele de comutatie, prizele si tabloul electric trebuie sa fie in perfecta stare de functionare si perfect izolate. In mod deosebit prizele vor fi atent verificate si protejate cu elemente speciale atunci cand in locuinta sunt si copii cu varste foarte mici. Nu lasati niciodata o priza neprotejata, deoarece un copil nu va discerne pericolul si pana la un incident neplacut uneori poate fi doar un clipa.

Un electrician bucuresti va semnala toate aceste aspecte pe care trebuie sa le luati in seama si va oferi solutii pentru remedierea lor.

Daca va aflati in situatia de a construi o casa noua, aveti sansa proiectarii si montarii unei instalatii electrice de foarte buna calitate respectand un principiu elementar si anume ca fiecare meserias sa-si faca meseria lui. Trebuie sa excludeti din start ideea folosirii pentru instalatii diferite in casa dumneavostra a aceleiasi persoane care s-ar oferi sa zideasca, sa instaleze conducetele de apa si mai apoi sa realizeze si instalatia electrica.

Nu veti avea nicio certitudine ca dupa terminarea lucrarilor instalatia electrica va fi capabila sa suporte consumul cu care va fi incarcata, sau ca materialele care au fost folosite corespund din punct de vedere valoric-dimensional cu cerintele locatiei respective.

Doar o firma specializata, care prin proiectarea facuta de un inginer electrician bucuresti si prin folosirea unor echipamente si materiale profesioniste va avea efectul si siguranta de care aveti nevoie.

Inainte de solicitarea unei interventii autorizate in domeniul instalatiilor electrice, incercati sa faceti singuri o autoevaluare a aparaturii electrice pe care o detineti si pe care credeti ca o veti achizitiona in urmatoarii ani, pentru a putea pune la dispozitia firmei specializate o viziune clara asupra consumului care ar putea fi inregistrat si trebuie suportat de catre instalatia electrica.

Este o masura de prevedere pe care orice inginer electrician bucuresti este bine sa o aiba in vedere pentru proiectarea cu o marja de siguranta rezonabila a intregii instalatii electrice.


electrician autorizat bucuresti, electrician autorizat bucuresti

No comments:

Post a Comment