Monday 12 March 2012

Amenintarea lui Nicolas Sarkozy vizeaza Romania. Vrea sa scoata Franta din spatiul Schengen

stirileprotv.ro Aflat in campanie electorala, Nicolas Sarkozy a amenintat duminica seara ca va scoate Franta din Spatiul Schengen, daca nu obtine o reforma de fond a acordurilor ce reglementeaza zona de libera circulatie.

Stiind bine ca tema imigratiei i-a adus voturi si la alegerile precedente, Sarkozy a spus ca nu vrea ca Franta sa fie coplesita de straini.

In realitate, reforma la care se refera Sarkozy este deja in curs la Bruxelles. A fost demarata in 2011, dupa ce Primavara Araba a adus un val de imigranti clandestini in Franta, Italia si Germania.

Un diplomat european este de parere ca declaratia lui Sarkozy este si un avertisment adresat Greciei, Bulgariei si Romaniei, sa ia masuri pentru securizarea frontierelor.

Din cauza opozitiei Olandei, o decizie privind aderarea noastra la Spatiul Schengen nu va fi luata mai devreme de luna septembrie.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei: ''Daca voi constata ca in urmatoarele 12 luni nu se face niciun progres serios in aceasta directie, Franta isi va suspenda participarea la Acordurile Schengen pana cand negocierile ajung la un rezultat''.

No comments:

Post a Comment