Friday 2 March 2012

VIDEO Cum arata si ce poate face Raspberry Pi, computerul de 35 de dolari

Mini-computerul de 22 de lire sterline (35 dolari) Raspberry Pi dezvoltat in Marea Britanie si produs in China s-a lansat oficial si a starnit un urias interes, pe viitor urmand sa fie lansata si o varianta de 16 lire. Raspberry Pi este practic o placa de baza ce dispune de conexiune Ethernet, doua port-uri USB si slot de card SD. Functioneaza daca este conectata la un monitor sau televizor si este alimentat de un incarcator de telefon mobil.

Raspberry Pi Foundation lucreaza la acest proiect de sase ani si spune ca ideea de baza este ca acest mini-computer low-cost sa dea acces elevilor la un PC simplu de folosit si sa le starneasca interesul pentru programare. Fundatia a lucrat cu Cambridge University pentru acest computer care este produs in China si a fost pus in vanzare, dar in stoc limitat.

Totul a pornit dupa ce profesorii din Cambridge au observat ca tot mai putini dintre studentii care aplicau la universitate aveau cunostinte de programare, cei mai multi limitandu-se la crearea unei pagini web.

Obiectivul Raspberry Pi este sa-i determine pe tineri sa invete programare intr-un mod simplu si amuzant si sa readuca in prezent ceva din spiritul computing-ului din anii 80' cand tinerii erau atrasi de calculatoare precum BBC Micro si Commodore 64.

Raspeberry Pi este practic o placa de baza ce dispune de conexiune Ethernet, doua port-uri USB si slot de card SD. Conectata la un monitor permite diverse activitati, inclusiv vizionarea de continut HD.

In acest an va fi lansata si o versiune mai simpla, de 16 lire sterline.

No comments:

Post a Comment