Wednesday 28 March 2012

Intretinere sisteme de aer conditionat

În mod ideal, nu ar trebui sa fie problema pornirea sau oprirea caldurii in cazul unei  unitaÅ£i de aer conditionat. Sistemul ar trebui sa functioneze optim , sa furnizeze exact temperatura pe care o dorim pe tot parcursul zilei.De cele mai multe ori asa se si intampla. Ceea ce este foarte dificil este de a discerne atunci când unitatea de aer conditionat nu funcÅ£ioneaza eficient. 

Sistemul de aer conditionat trebuie analizat ca o masina. Acesta are un motor ÅŸi functioneaza pe un anumit tip de energie. În acelaÅŸi mod în care se schimba de exmplu uleiul masinii, bujiile, reîncarcaÅ£i bateria, la fel sistemul de aer conditionat are nevoie, de verificari periodaice pentru a functiona eficient ÅŸi efectiv.
Prin întreÅ£inerea corespunzatoare, un aparat de aer conditionat nou ar trebui sa functioneze eficient 12-15 ani, in unele cazuri acesta poate functiona si perioade mai indelungate. La un sistem  de aer conditionat este important sa se faca verificari periodice.Mai jos sunt enumerate cateva sfaturi de întreÅ£inere, urmate de unele sugestii pentu a va pastra sistemul la un standard optim de functionare si un consum minim.
Primul pas este sa va asiguraÅ£i ca sistemul nu are scurgeri, iar apa se recircula conform cerintelor tehnice. Daca se permite prea multa apa sa ramâna în sistem, sau din contra ca prea putina, este evident ca sistemul nu funcÅ£ioneaza aÅŸa cum ar trebui.In acest caz trebuie verificate conexiunile pentru scurgeri ÅŸi tubul de condens sa nu fie infundat.
Schimbarea filtrului la fiecare 4-6 saptamani este esentiala. Daca cineva din familia dumneavoastra sufera de alergii severe, cu un filtru curat poate fi un ajutor semnificativ pentru in eliminarea factorilor aergeni.De asemenea este recomantata curatarea cu apa a compresorului exterior. Este importanta curatarea profesionala la fiecare 3-4 ani a conductelor. Acest lucru nu numai ca va imbunatatii aerul,dar va  diminua  cantitatea de praf din locuinta. 

Centrale de aer conditionat-sfaturi
Daca aveÅ£i orice îndoieli cu privire la eficienÅ£a sau eficacitatea unitaÅ£ii dvs. de aer condiÅ£ionat, este important sa contactati un specialist in domeniu pentru a verifica sistemul d-voastra. Acestia pot face justari  la unitatea dvs. pentru a se asigura ca este în stare optima de functionare. 
Prin folosirea ventilatoarelor de tavan, practic se imbunatateste functionarea sistemului de aer conditionat. De asemenea este important ca draperii, oale, si mobila  sa nu fie in dreptul ventilatorului, astfel încât fluxul de aer sa nu fie oprit de aceste obiecte. Ventilatoarele mari pozitionate in  casa sunt deosebit de eficiente la a ajuta sistemele de aer conditionat sa scada temperatura din incinta foarte repede.
TrageÅ£i jalujelele la ferestre pentu a evita lumina directa a soarelui. Acest lucru va pastra  acasa mai racoroasa si va proteja, de asemenea, mobila de la decolorare si degradare .
Daca este posibil, aÅŸteptaÅ£i pâna când temperatura scade, în special seara târziu ÅŸidimineaÅ£a devreme, pentru a porni maÅŸini de spalat vase ÅŸi uscatoarele de haine. Aceste aparate emit o foarte multa caldura in timpul functionarii,  din cauza lor poate creste temperatura din casa. (Tot din aceste considerente  încercaÅ£i sa porniti aceste aparate în timpul zilei, în timpul iernii pentru a ajuta la încalzirea locuintei.)


aer conditionat, aer conditionat split

No comments:

Post a Comment